5 ms tepki süresi nedir?
Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 5 ise 5 milisaniye olarak adlandırılır ve 5ms olarak kısaca belirtilir.


Adsl Modem ile internete  bağlanamıyorum ne yapmam lazım?
Modeminizin üzerinde yanan Dsl veya Link ışığınızın sabit yanıp yanmadığını kontrol ediniz. Işık yanmıyor veya yanıp sönüyor ise ( 444 0 375 ) TTNET çağrı merkezini arayarak hat sinyallerinizi kontrol ediniz.


Anakart nedir?
İşlemci ve RAM gibi, bir bilgisayarın hayati önem taşıyan bileşenlerinin bulunduğu ana devre kartı.


Antivirüs yazılımları gereklimidir ?
Birçok kullanıcı antivirüs yazılımlarının bilgisayarını yavaşlattığını düşünmektedir. Antivirüs yazılımları sistem performansında 0,5-2% arasında düşüşe neden olmaktadır. Bununla birlikte bu performans kaybı virüs bilgisayarı etkilediği zaman bilgisayarın performansındaki düşüşle karşılaştırılamayacak kadar küçüktür. Bu nedenle bilgisayarlarda antivirüs yazılımı kullanmak virüslere karşı alınacak ilk önlemlerden birisidir. Bunun yanında kullanıcılar tarafından sık yapılan hatalardan birisi antivirüs yazılımı kurulduktan sonra bilgisayarın virüslere karşı güvende olduğunun sanılması, yazılımın güncellenmemesidir.


Atom İşlemci nedir?
Intel Atom işlemci farklı bir mimari üzerine kuruludur.Ağırlıklı olarak netbooklarda kullanılır. Tüm Atom serisi, düşük enerji tüketimi için 45nm olarak üretiliyor. Yaygın olarak tek çekirdekli modelleri kullanılmasına karşılık, çift çekirdekli modelleri de mevcut. Bazı modelleri 64 bit komut setini de destekliyor; ancak henüz yaygın değiller.
Atom işlemciler son kullanıcıya satılmaz ve aynı Via ITX anakartlarda olduğu gibi, anakarta lehimli geliyorlar. Intel’in Micro-FCBGA tipi yuvasını kullanıyorlar. Tıpkı Coppermine serisi Mobile Celeron’da olduğu gibi. Ancak 479 pin yerine 441 pin kullanıyorlar.
Atom’larda ilginç bir özellik bulunuyor:Dynamic cache sizing. İhtiyaç duyulmayan cache alanları, dinamik olarak erişime kapatılarak elektrik tüketimi azaltılıyor.


BIOS Nedir? Ne İşe Yarar?
"Basic Input/Output System" (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden meydana gelen BIOS, PC?nizin çalışması için gereken temel işletim sistemi olarak özetlenebilir. Sadece okunabilir bellek (ROM) üzerine yazılmış bir yazılım olan BIOS, anakartınızın özelliklerini yönetebilmeniz/ kullanabilmeniz, diğer donanımlar arasında bir bağ kurması için görev yapar.


Bad Sector Nedir? Nasıl Oluşur?
Hardisklerde, bilginin saklanabildiği en küçük bölge sektördür ve sektörler disk plakarı üzerine yayılmıştır. Bu sektörlere okuma/yazma kafalarıyla ulaşılır ve bu kafalar okuma/yazma işlemini plakalara değmeden manyetik olarak yaparlar. Disk çalışmadığı zaman da okuma/yazma kafaları plakalar üzerinde Landing Zone denen bir bölgeye “iniş” yapıp orada dururlar. Güçte ani bir kesilme veya bir dengesizlik ( sarsılma veya düşme ) sonucu bir kafa disk yüzeyine çarparsa Head Crash dediğimiz kafa çarpma olayı olur. Kafa landing zone yerine bir sektörün üzerine düşerse o sektör hasar görerek kullanılamaz hale gelir ve kullanılamayan bu bozuk sektöre Bad Sector denir.


Bilgisayarım sesli görüşme yaparken kitleniyor.
Bunun en büyük sebebi sistemde ki virüs lerden kaynaklanmasıdır. Bu durumda işletim sisteminizi yeniden yüklenmesi gerekecektir.


Bluetooth® nedir?
Bluetooth, kablosuz kısa mesafeli, ses ve veri haberleşmesini sağlamak için oluşturulmuş ve standard çalışmaları hala devam eden bir sisteme verilen addır. Bugün pek çok insanın kullandığı televizyonların uzaktan kumandası, aslında Bluetooth’un atası sayılabilir. Ancak aradaki en büyük fark, şu an kullanılmakta olan uzaktan kumandalar (TV vb.), IrDA (infra Red Data Association), kızıl ötesi ışık ile veri iletişimini sağlamaktadır. Bluetooth’da ise 2.4 GHz’de radyo dalgaları kullanılmaktadır, dolayısıyla IrDA gibi doğrudan görüş hattı gerektirmemenin üstünlüğünü sunmaktadır.


Centrino mobil teknolojisi nedir?
Centrino'nun veya Centrino Mobil Teknolojisinin arkasında, yeni mobil işlemci Pentium-M'in (kod adı "Banias"), yeni Intel 855 yongaseti ailesinin ("Odem", "Montara-GM") ve mini-PCI formatında, Calexico adını taşıyan ve 802.11b/a standardına dayalı bir WLAN adaptörünün bir bileşimi vardır.
Notebookların daha ince ve hafif olmasını sağlarken, kablodan bağımsız, daha uzun süreli ve daha performanslı çalışmasını sağlıyor. Intel ® Pentium ® M işlemci, Intel ® 855 yongaseti ve Intel ® PRO/Wireless kablosuz network bağlantı üçlüsü Centrino Mobil teknolojisini oluşturan temel bileşenlerdir.


CPU nedir?
Merkezi İşlem Birimi anlamına gelir ve bilgisayarın mikro işlemcisi ve belleğini ifade etmek için kullanılır. Bilgisayar programlarının yönergelerini gerçekleştiren mantıksal devrenin bulunduğu bilgisayardaki merkezi birim.


CRT Monitör nedir?
Doğrudan izlenen televizyon monitörleri, masaüstü bilgisayar monitörleri ve ‘üç tüplü’ projeksiyon cihazlarında kullanılan Katot Işın Tüpü.


DDR Ram nedir?
Bilgisayarlarda kullanılan bellek çiplerinin iletişimini sağlayan veriyollarının bant genişliğini artıran bir
yöntem. Farklı sorunları beraberinde getirecek saat hızını artırmadan sadece bir saat sinyalinin artış
ve düşüşünde iki defa veri pompalayarak hızı neredeyse iki katına çıkarıyor. Bu sayede 100MHz saat
hızında çalışan bir DDR-200 RAM bellek ünitesi 200 MHz hızında veri transferi yaparak saniyede 1600
MB veri aktarabiliyor.


DDR2 Ram nedir?
Sabit saat hızında iki kata yakın veri transfer miktarı sunan DDR teknolojisinin üzerine, veriyolu ile
bellek çipi arasında bulunan bir arabellek ünitesi ile veriyolunun transfer hızı iki katına çıkarıldı. DDR2
adıyla anılan bu yeni bellekler DDR-200 RAM belleğin saat ve veriyolu hızında (100 MHz saat hızı, 200
MHz veriyolu hızı) iki kat veri transfer edebiliyor (saniyede 3200 MB). DDR2 bellekler ile DDR bellekler
uyumlu değildir.


DDR3 Ram nedir?
RAM belleklerdeki veri transfer hızının DDR ile iki, DDR2 ile dört katına çıkarılmasının ardından
geliştirilen DDR3, önceki teknolojiler gibi veri transfer hızını artırarak sekiz kata çıkardı. DDR3 ile
ayrıca maksimum bellek kapasitesi de 16 GBye ulaştı. 100 MHz hızında çalışan bir DDR3 modülü
saniyede 6400 MB veri transfer hızı sunuyor (DDR 1600 MB/sn, DDR2 3200 MB/sn).

DVD+RW nedir?
DVD+RW (Digital Versatile Disc), diske kayıt yapılabilen ve birçok defa üzerine yeniden yazdırılabilen bir kayıt formatıdır. Diskler birçok standart DVD oynatıcıda oynatılabilir


eSATA nedir?
eSATA, harici SATA anlamında, External SATA demektir. Tek başına yeni bir standarttan ziyade, SATA standardı için dışarıya bir uzatma olarak düşünebilirsiniz. eSATA arabiriminin çıkış amacı, bilgisayar dışına koyduğumuz harici diskler için sağlıklı ve hızlı bir bağlantı kurmak. Şu anda harici depolama için yaygın olarak kullanılan Hi-Speed USB ve Firewire 400 (IEEE 1394b) gibi arabirimlerin özellikle performans tarafındaki kısıtlamalarından kurtulurken, uygulamada da kolaylık sağlıyor. br

eSATA kablosu daha kalın ve konnektörü de farklı.


Ethernet Kartı / Ethernet Port Ne işe Yarar?
Ethernet Kartı
Ağ sisteminde bilgisayar ve ağ arasında iletişimi sağlayan arabirim kartıdır. 10Mbit/sn, 100Mbit/sn, 1000Mbit/sn hızında veri transferi yapabilmektedir.
Ethernet Port
İki bilgisayar arasında veya internet ortamıyla bağlantının kurulmasını sağlayan aygıttır. Bilgisayarın içinde bulunan ethernet kartı, anakarta entegre olabilir ya da sonradan takılabilmektedir


Geniş Ekran nedir?
Bir televizyonu tanımlamak için kullanıldığında, geniş ekran genellikle DVD ve HDTV yayınları izlemek için en uygun oran olan 16:9 en boy oranını ifade eder.


Giga Hertz (Ghz) nedir?
GHz bir frekans birimidir. Asıl birim Hertz dir. Alt katları yoktur, üst katları 1000 er 1000 er büyür. Kilo Hertz(Khz), Mega Hertz (Mhz)ve Giga Hertz(Ghz).1GHz = 1 000 MHz


IEEE 1394 nedir?
IEEE 1394, uyumlu Handycami PC ya da başka i.LINK™ uyumlu aygıta bağlamanıza olanak sağlayan i.LINK™in başka bir adıdır.


Intel nedir?
Intel, ABD merkezli, dünyanın en büyük işlemci üretecisi ve en bilinen işlemci markasıdır. Şirket, 1968 yılında Gordon E. Moore tarafından kurulmuştur.
İlk olarak 1971 yılında Intel 4004 mikroişlemcisiyle piyasaya çıkmıştır.


Intel® Core™2 Duo Mobil İşlemci Nedir?
Intel® Core™2 Duo işlemci, çarpıcı performans ve olağanüstü güç tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanan Intel’in ikinci nesil mobil çift çekirdekli işlemcisidir. Intel® Core™ Duo işlemcilere sahip önceki nesil dizüstü bilgisayarlara kıyasla, yeni Intel® Core™ Duo 2 işlemci ve 4 MB önbelleğe sahip Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi tabanlı bir dizüstü bilgisayarla, çoklu görevler gibi yoğun işlemci gücü gerektiren görevleri gerçekleştirirken %20’nin üzerinde bir performans artışı sağlar.


Intel® Core™ i3 İşlemci Özellikleri Nelerdir?
Intel® Grafik Ortam Hızlandırıcısı HD içeren Intel® Core™ i3 işlemci ailesi, benzeri görülmemiş bir bilgisayar deneyimi için devrim niteliğinde yepyeni bir mimari sunar.
Intel'in yeni işlemci ailesinin ilk seviyesi olan Intel® Core™ i3 işlemci, hızlı, gecikmesiz yanıt veren bir bilgisayar deneyimi için mükemmel bir başlangıç noktasıdır.
Bu işlemci, sorunsuz, kaliteli HD video izleme olanağı ve gelişmiş 3D özellikleri sunan gelişmiş bir video altyapısı olan Intel Grafik Ortam Hızlandırıcısı HD içerir ve bu sayede gündelik bilgisayar işlemleri için ideal bir grafik çözümü elde etmenizi sağlar.
Ev ve ofis için iyi bir seçim olan Intel Core i3 işlemci ayrıca, içerdiği Intel® Hyper–Threading Teknolojisi¹ sayesinde işlemcinizdeki çekirdeklerin aynı anda iki farklı iş üzerinde çalışmasına olanak vererek akıllı çoklu görevler için ihtiyaç duyduğunuz performansı sunar.


Intel® Core™ i5 İşlemci Özellikleri Nelerdir?
Oyun oynama ve fotoğraf düzenleme gibi talepkar görevleri hızlandıran akıllı performansı ile Intel® Core™ i5 işlemci hızınıza ayak uydurur.
Intel Core i5 işlemci, işlemci gücünü otomatik olarak en çok ihtiyaç duyulan yere iletir.¹ Intel Core i5 işlemci ile, HD video oluştururken, dijital müzik bestelerken, fotoğraf düzenlerken veya en son bilgisayar oyunlarını oynarken kolayca aynı anda birçok işlem yapabilir ve her zamankinden daha üretken olabilirsiniz.BIOS Nedir? Ne İşe Yarar?
"Basic Input/Output System" (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden meydana gelen BIOS, PC?nizin çalışması için gereken temel işletim sistemi olarak özetlenebilir. Sadece okunabilir bellek (ROM) üzerine yazılmış bir yazılım olan BIOS, anakartınızın özelliklerini yönetebilmeniz/ kullanabilmeniz, diğer donanımlar arasında bir bağ kurması için görev yapar.


Intel® Core™ i7 İşlemci Özellikleri Nelerdir?
En fazla ihtiyaç duyulduğunda işlemci gücünü uygulayan hızlı ve akıllı çoklu çekirdek teknolojisi ile, yeni Intel® Core™ i7 işlemcileri bilgisayar performansına inanılmaz değerler katar. Aynı anda birden çok görevi daha hızlı çalıştıracak ve inanılmaz hızda dijital medya oluşturacaksınız. Ayrıca, iş yükünüzü karşılamada, performansı en üst düzeye çıkaran Intel® Turbo Boost Technology² ve Intel® Hyper-Threading Technology (Intel® HT teknolojisi)³ kombinasyonu sayesinde yaptığınız her şey için maksimum performansı tecrübe edeceksiniz.

LCD Monitör ve LCD TV nasıl temizlenir?
LCDlerin en üstteki tabakası cam değildir. Çizilmeye çok müsait olan hassas bir tabaka ile kaplıdırlar.
•    Sadece LCD değil, plazma TVlerin ekranlarında da tıpkı tüplü CRT monitörlerde olduğu gibi yansımayı önleyen bir kaplamaya (anti-glare) sahiptir. Bu kaplama da son derece hassastır.
•    İçerisinde amonyak gibi yakıcı maddeler içeren temizleme sıvılarını asla kullanmayın. Rastgele kullanacağınız bir temizlik sıvısı LCD tabakalarına zarar verebilir.
•    %100 pamuktan üretilmiş bir atlet ile de monitörünüzü silebilirsiniz ancak en etkili temizliği özel mikrofiber bezlerle yaparsınız. Ya da gözlük silme bezi diyelim Mikrofiber bezler çok yumuşak olduğu için zarar vermez; yapıları itibariyle çok daha fazla kiri temizleyebilirler.
•    LCD ekranınızın daha geç tozlanmasını istiyorsanız, anti-statik özellik barındıran temizleme sıvıları kullanmalısınız. Ancak anti-statik sıvılar tozlanmayı tamamen engellemez; sadece geciktirir. Anti-statik özellikli temizlik sıvıların bir diğer artısı da, temizlik esnasında ekranda kıl-tüy bırakmıyor olması.
•    LCD TV veya monitörünüzü silmeden evvel kapatmayı unutmayın.
•    Kullanacağınız temizleme sıvısını doğrudan monitöre sıkmayın! Kullanacağınız temizleme bezine sıkıp öyle temizlik yapın.
•    Kullandığınız bez özel mikrofiber bez olsa bile temizlik esnasında fazla bastırmamaya dikkat edin. Çok nazik ve dairesel hareketlerle temizlik yapın.
•    LCD ekranınızda nem ve ıslaklık kalmamasına dikkat edin. Ekranın kuru olduğundan emin olduktan sonra ekranı açabilirsiniz.
•    Kirlenen mikrofiber bezi su ile yıkayabilir ve kuruttuktan sonra tekrar kullanabilirsiniz.


Notebook Bataryasını Daha Uzun Ömürlü Nasıl Kullanabilirim?
1) Bataryayı sürekli canlı tutunuz. Haftada en az bir kez deşarj ve şarj işlemini gerçekleştiriniz. Uzun süre şarj-deşarj işlemi yapılmazsa hücreler enerji depolama özelliğini yitirmeye başlarlar.
2) Notebooku mümkün oldukça batarya ile kullanınız. Güç adaptörü ile çalışırken bataryanın %100 dolu olduğu ikazını alınca adaptör bağlantısını kesiniz. Şarj adaptörü ile uzun süreli kullanımlarda (genellikle notebookun desktop olarak kullanıldığı durumlar) bataryanın şarj-deşarj işlemi ihmal edilebilmektedir.
3) Bataryadaki enerji seviyesinin %5 in altına düşmesine izin vermeyiniz. Notebookunuzdaki güç seçenekleri ayarlarından kritik şarj seviyesini düzenleyebilirsiniz. Batarya enerji seviyesi %0 mertebesine indiğinde, pillerin ilk şarjı alması güçleşmekte ve ayrıca enerjisinin asla kesilmemesi gereken batarya iç devresi bozulabilmektedir. Bu durumda pil hücreleri sağlam olsa bile batarya sağlıklı bir şekilde çalışmayacaktır.
4) Notebookunuzun soğutma sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığına dikkat ediniz. Aksi takdirde aşırı ısıdan dolayı pil hücreleri zarar görüp özelliklerini yitirebilirler.
5) Batarya kullanımı zaruri değil ise ve bataryanın yıllarca sağlıklı kalması isteniyorsa %100 dolu bir şekilde kuru bir ortamda muhafaza edilmeli, haftada bir kez deşarj-şarj işlemi uygulanarak canlı tutulmalıdır.
6) Notebook çalışır durumda iken batarya sökme-takma işlemi yapılmamalıdır. Hem notebook hem de bataryanın sıhhati açısından bu konuya dikkat edilmelidir.
7) Bataryanın notebooka bağlantı noktaları kesinlikle kısa devre edilmemelidir.
8) Batarya kesinlikle nemden, sıvı temasından ve aşırı ısıdan korunmalıdır.
9) Notebooka herhangi bir şekilde sıvı teması olduğunda ilk olarak enerji kesilip batarya sökülmelidir. Sıvı temasının notebooka verebileceği zararları en aza indirmek bu şekilde mümkün olacaktır.
10) Batarya yuvasına tam oturmuyor ise zorlanmamalı, fiziksel hasarlardan kaçınmalı ve bir servise başvurulmalıdır.
11) Notebook mutlaka arkasında yazan input Volt ve Amper değerlerini asgaride taşıyan, yeterli güç seviyesine (Watt) sahip bir güç adaptörü ile kullanılmalıdır. Aksi durumda notebook çalışsa bile batarya şarjı gerçekleşmez ve hücreler zamanla canlılıklarını yitirirler.
12) Batarya kullanım süresi notebookun o anda ne kadar enerji harcadığı ile alakalıdır. Notebook üzerinde enerji harcayan birçok donanım mevcuttur (cpu, vga chip, fanlar, speakerlar, hdd ve optik sürücü motoru, wireless lan, bluetooth, usb aygıtlar vs). Bu donanımların değişik kullanım kombinasyonları farklı sürelerde batarya ömrü anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bataryanızdan her şekilde aynı kullanım süresini beklemeyiniz. Bataryanız sadece internette dolaşırken 3 saat dayanıyorsa, 3d oyun oynarken (vga chip, cpu, fanlar, speakerlar yoğun olarak devrede) 1.5 saat veya yüksek sesle cd den müzik dinlerken (optik sürücü motoru, speakerlar yoğun olarak devrede) 2 saat dayanması normaldir.
13) Güç adaptörü notebooka bağlı iken batarya enerji seviyesi %1 puan bile ilerlemiyorsa öncelikle notebookun batarya şarj devresinin sağlam olup olmadığı kontrol edilmeli/ettirilmelidir. Batarya şarj devresi arızalı ise gereksiz yere yeni bir batarya satın almış olabilirsiniz.
14) Batarya ömrü azaldığında kesinlikle şoklama yöntemine başvurmayınız. Bataryanızın kalan ömrünü de bu şekilde tüketmiş olacaksınız. Şoklama bataryaya geçici bir kapasite kazandırır ve kısa süre sonra batarya tamamen ömrünü yitirir.
15) Batarya ömrü azaldığında veya batarya şarj olmadığında pil hücrelerini değiştirmek yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ancak çoğunlukla zaman, para ve kaynak israfı ile sonuçlanmaktadır. Hücre değişimi bilinçli ve profesyonelce yapıldığında verimli olabilmekte (batarya iç devresi sağlam olmak kaydıyla) ancak bu işlemin maliyeti de yeni bir batarya bedeline yaklaşmaktadır.
16) Batarya arızalarının büyük bir kısmı batarya içerisindeki kontrol devresi ile ilgilidir. Bunun birçok sebebi olabilir (adaptör arızası, yanlış adaptör kullanımı, elektrik seviyesindeki dengesizlikler, elektronik komponent ömürleri vs) ancak hücre değişimi yöntemi, bataryadaki bu problemi ortadan kaldırmaz. Yeni bir batarya almak kaçınılmazdır.
17) Yeni alınan bir bataryanın ilk kullanımı çok önemlidir ve bataryanın gelecekteki ömrü ve performansı büyük oranda ilk kullanımda belirlenir. Yeni aldığınız bataryayı ilk olarak şu şekilde kullanınız:
Batarya notebooka bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken cihazı yaklaşık 10-12 saat şarjda bırakınız. Notebooku çalıştırdığınızda bataryanın %100 dolmuş olduğunu göreceksiniz. Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar %100 oluncaya kadar şarj ediniz. Bu işlemi 4-5 kez tekrar ediniz. Bataryanız gelecekteki kullanımı için en verimli şekilde hazırlanmış olacaktır.


Notebook Hdlerinde kullanılan SMART teknolojisi nedir?
Kendini gözden geçirme, analiz etme ve raporlama teknolojisinin kısaltılmışı olan S.M.A.R.T. ( Self Monitoring Analysis Reporting Technology ), disk sürücülerin sağlığı ve potansiyel problemlerini raporlayan ve otomatik olarak gözden geçiren disk sürücüler ve yazılım sistemleri geliştirmek için kullanılan açık bir standarttır. Disk hatalarını önlemek için sizin önceden önlem almanızı sağlar. Ciddi bir problemi tespit ettiğinde sizi işletim sistemi aracılığıyla uyarır. Bu uyarıyı aldığınız takdirde sisteminizi kapatmadan acilen yedek almanız gerekir.


Notebookum bir süre çalıştıktan sonra fan çok sesli çalışıyor ve sistem kendini kapatıyor ve hemen açılmıyor. Sebebi nedir?
Büyük ihtimalle Cpu soğutucunuz ile fan arası tozdan tıkanmıştır. Hava sirkülasyonu olmadığı için Cpu çok fazla ısınmaktadır. Sistem belli bir ısının üstüne çıktığında Cpu’nun yanmaması koruma devresi bilgisayarınızı kapatmaktadır. Notebookunuzu en kısa zamanda teknik servise getirmenizde fayda var.


Notebook üzerine herhangi bir sıvı döküldüğünde yapılması geren ilk şey nedir?
Eğer notebook çalışır konumda ise ilk önce hemen kapatınız. Daha sonra eğer adaptörünüz takılıysa çıkartınız. Üzerindeki takılı bataryayı sökünüz. Ve kesinlikle elektriğe maruz bırakmayanız.
Sonra vakit kaybetmeden teknik servise getiriniz.


Notebook'um çok yavaşladı, işlemlerimi çok yavaş yapıyor ne yapmalıyım?
Bu sorun donanımsal sebeplerden kaynaklanabileceği gibi yazılımsal bir sorun da olabilir. Bu sorunun çözümğ  için teknik servsimize başvurabilirsiniz.5 ms tepki süresi nedir?
Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 5 ise 5 milisaniye olarak adlandırılır ve 5ms olarak kısaca belirtilir.


Notebooklarda Paylaşımlı ve Paylaşımsız Ekran Kartı ne demektir?
Paylaşımlı ekran kartlı notebooklarda, ekran kartı Chipsetinin rami sistemin rami tarafından desteklenir. Sistemin raminden kullanılarak çalışan notebook performans olarak zayıf, pil ömrü olarak yüksektir. Bu tip notebooklar daha çok uzun süre noteboğunu şarj edemeyen, çok fazla yolculuk yapan ve performans ihtiyacı olmayan kişiler için tavsiye edilebilir. 3 Boyutlu grafik tasarımı ve oyun konusunda sınıfı geçemezler ama hiç oyun oynatamazlar yada çizim yapamzlar anlamına gelmez.
Örneğin Ati Radeon 200M ve X300, Intel serisi tüm ekran kartlı notebooklar…

Paylaşımsız ekran kartlı notebooklar ise sistemin ramini kullanmadan kendi üzerlerinde barındırdıkları ramleri kullanırlar. Ram den daha önemlisi bu ekran kartlarının chipsetleri diğerlerine nazaran çok güçlüdür. Bu da onların daha fazla enerji tüketeceği anlamına gelir. Doğal olarak pil ömürleri kısa ama performanslı notebooklar, paylaşımsız ekran kartlı notebooklardır. 3 Boyutlu grafik tasarımı yapabilen programları ve oyunları chipsetlerinin modeline göre paylaşımlı ekran kartlı notebooklara göre daha rahat çalıştırırlar.
Örneğin Ati Radeon X600, X700, X1600
N-Vidia GeForce 6600, 7600


NVIDIA nedir?
Amerika kurulan ve dünyanın en büyük grafik teknolojilerini ve anakart chiplerini üreten bir firma olup Santa Clara , California merkezli bir markadır.GeForce ve NForce ile başlayan yarı iletken piyasasındaki başarıları son dönemde Play Station 3 ve XBox gibi oyun konsollarına grafik işlemci üretmeleriyle devam etmiş ve bellek boyutları, işlem kapasitesi artmasıyla yenilikçi grafik çözümlere ihtiyaç duyan mobil cihazlar için tasarladıkları mobil gpu lar ile sektöründeki en büyük markalardan olmuştur. 2002-2007 arası*%913 büyüyen NVidia programlanabilir grafik işlemci piyasasında yıllık gelirce ve büyüme oranlarınca dünya lideridir.


OSD nedir?
(ekranda gösterim) Şık bir ekranda gösterim ev sinema sisteminizi çalıştırması ve ayarlaması için, bağlanmış bir TV / projektör cihazıyla görüntülenebilir.


Optik sürücü çok yavaş çalışıyor CD lerin çoğunu okumuyor ve yazmıyor ?
Öncelikle notebook'da çok çizik ve bozuk cd ler kullanmayınız. Çok tozlu bir ortamda çalışıyorsanız bu tozlar optik okuyucunuzu bozar. Cd yi Optik okuyucuya takmadan önce pamuklu bir bezle silmekte fayda vardır.


Ön Usb girişlerim çalışmıyor, neden?
Bunun sebebi ya bu portların gerçekten arızalı olması yada anakartın Bios unun içerisinden ön usb girişlerinin disable durumunda olmasından kaynaklanmaktadır.


Ölü Piksel nedir?
Milyonlarca Transistor arasından görevini yitirmiş piksele ölü piksel denir.


Paralel Port (LPT) nedir?
Bu port daha kısa mesafeli bilgi giriş çıkışında kullanılır. Seri porta nazaran daha
hızlıdır. Nokta vuruşlu yazıcılarda sıklıkla kullanılır.Nokta vuruşlu yazıcıyla işi fatura kesme zorunluluğu
olanlarda vazgeçilmez bir porttur.


PC açıldıktan kısa bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor, neden?
Bunun sebebi ya PC deki işlemci fanında ki problemden kaynaklanır ( fanın tozlanması-arızalı olması) ya da HDD gibi donanımsal sıkıntılardan kaynaklanabilir. Bu gibi bir durumda  servisimizle görüşebilirsiniz.


PC açıldığında sürekli sistem hatası veriyor, neden?
Bu gibi durumda sistem dosyaları silinmiş yada hasar görmüş olabilir bunun için bilgisayarın formatlanarak yeniden yüklenmesi gerekebilir.


PCI nedir?
Bilgisayara entegre devreler veya harici kartlar halinde donanım eklenmesine imkan veren veriyolu
arabirimi. Uzun yıllar ekran ve ses kartları gibi sıkça değiştirilen donanımlar için standart arabirim
olarak kullanıldı. Daha hızlı veri transferi için ihtiyaç duyulan bant genişliği sebebiyle 2004 yılından
itibaren yerini PCI Express ve AGP arabirimlerine bıraktı.


Pixel nedir?
Ingilizcede Picture Element (Resim elemanı) kelimelerinin ilk hecelerinden oluşan ve bir grafik veya resimdeki tek bir noktadır. Grafik monitörler resim, grafik veya fotoğrafları onları binlerce veya milyonlarca pixele bölerek gösterirler. Bunlar satır ve sütun olarak dizilmişlerdir. Pixeller birbirlerine o kadar yakındır ki göze bitişik gibi görünürler.
Her pixelin kaç renk gösterebileceğini belirleyen ise bu iş için kaç bit kullanıldığıdır. 8 bitlik sistemde 2nin 8.nci kuvveti olan 256 renk veya gri tonu gösterilebilir.
Renkli monitörlerde her pixel üç renkli noktadan oluşur: kırmızı, mavi ve yeşil. İdeal olarak bunların üstüste çakışması gerekir fakat pratikte tüm renkli monitörlerde küçük sapmalar nedeniyle pixeller biraz bulanık olarak görünür.


RAM neden bu kadar önemli?
Daha önce de belirttiğimiz üzere, bilgisayarın herhangi bir anda meşgul
olduğu programlarla ilgili bilgilere hızlı bir şekilde ulaşması önemlidir. RAM miktarı ne kadar çok olursa, işlemci kullandığı bilgilerin o kadar fazla bir miktarını RAM'e yazabilir ve oradan okuyabilir, bu da bilgisayarınızın performansını arttırır.


RS-232C nedir?
RS-232C, ev sineması projektörünüzün diğer seri cihazlarla iletişim kurmak için kullandığı arabirimdir. Bu da eğlencenizi tam olarak istediğiniz gibi yönetmenize olanak sağlayacak şekilde, projektörünüz herhangi bir oda kontrol sistemi ile hemen ve kolayca entegre edilebilir demektir.


Serial ATA Teknolojisi nedir?
Serial ATA disk teknolojisi saniyede 150MB aktarım hızı sunar. ATA100 disklere göre 1.5 kat daha verimli ve performanslı çalışır. 7200rpm devir hızı, 8MB tampon bellek ve tek kabloda bir diskin kullanılması (peer to peer), diskin daha hızlı çalışmasını sağlar. İnce data ve güç kablonun kullanılması, kasa içi kablolama ve soğutmayı kolaylaştırır. Hot plug özelliği sistem çalışırken bile veri diskinizi değiştirmenizi sağlar.


Seri ve Parelel Port ne işe yarar?
strongSeri Port (RS232) :/strong Bilgisayara veri giriş çıkışı işine yarar.Com port diye de adlandırılır.brbr
strongParelel Port (LPT Port) :/strong Bu port daha kısa mesafeli bilgi giriş çıkışında kullanılır. Seri porta nazaran daha hızlıdır. Nokta vuruşlu yazıcılarda sıklıkla kullanılır.Nokta vuruşlu yazıcıyla işi fatura kesme zorunluluğu olanlarda vazgeçilmez bir porttur.


Skype Özelliği nedir?
Skype birkaç dakika içerisinde dünyanın herhangi bir yeriyle telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan basit ve ücretsiz bir yazılımdır. Skype, sizleri KaZaA’yla tanıştıran kişiler tarafından yenilikçi P2P teknolojisi kullanılarak, sizi diğer Skype kullanıcılarıyla buluşturmak için yaratılmıştır. Çok yüksek telefon faturaları ödemekten sıkıldıysanız, Skype tam size göre!
Skype’ı yüklemek kolay ve hızlıdır. Sadece indirin ve kayıt olun. Bir kaç dakika içinde kulaklığınızı takıp arkadaşlarınızı arayabilirsiniz. Skype mükemmel bir ses kalitesine ve noktadan noktaya yüksek korumalı şifreleme sistemine sahiptir. Hepsinden önemlisi, Skype’ı kullanmak için firewall ya da router ayarları yapmanız gerekmemektedir.


SRAM nedir?
Statik Rasgele Erişim Belleği sıradan DRAM (dinamik RAM) belleklere kıyasla daha hızlı ve daha güvenilir bir bellek türüdür. Statik ifadesi bu bellek türünün, dinamik RAM belleklerin aksine yenilenmesi gerekmediği gerçeğinden yola çıkarak türetilmiştir. Maalesef aynı zamanda üretilmesi DRAM belleklere göre çok daha pahallıdır. Yüksek maliyeti nedeniyle, SRAM genellikle sadece bellek önbelleği olarak kullanılır.


Telekom dan almış olduğun statik Ip adresini modeme nasıl girebiliri?
Statik Ip hatta verildiği için modemde değişiklik yapmanıza gerek yoktur.


TFT (Thin Film Transistor) nedir?
Minimal büyüklük ve ağırlıktaki, yüksek çözünürlüklü, keskinlik, sivrilik ve parlaklık için özellikle dizüstü bilgisayarlar için ideal olan, çok ince, parlak, renkli ekrandır. Sadece dizüstü bilgisayarlarda değil, cep telefonlarında, kameralarda ve dijital fotoğraf makinelerinde de kullanılmaktadır.
Genelde LCD ekran uygulamalarında kullanılmaktadır. Avantajı her piksele ayrı bir tranzistör atanabilmesidir. Yeni kullanılmaya başlanan AMOLED ekranlarda da ir TFT katmanı vardır.


USB 3.0 Nedir? Ne Kadar Hızlıdır?
USB 3.0 Nedir?
İlk olarak 17 Eylül 2007'de Intel tarafından duyurulan USB 3.0 (ya da süper hızlı USB) bir önceki USB 2.0'a göre performans ve güç yönetimi açılarından çok önemli avantajlar sağlıyor. USB 2.0'da bağlantı dört telli bir yapı ile sağlanırken USB 3.0'ın bağlantısı dokuz tel ile sağlanmakta ve çok ciddi bir hız farkı oluşmasına yol açıyor.br
USB 3.0 Ne Kadar Hızlı?
Birden fazla kanaldan eş zamanlı veri transferi yapabiliyor olması nedeniyle USB 3.0, kendisinden önceki USB 2.0'a oranla arttırılmış bir veri transfer hızı sunuyor. USB 3.0'ın teorik olarak ulaşabileceği en yüksek hız 4,8 Gbit/sn olarak açıklandı. Yani USB 2.0'ın 480 Mbit/sn hızının tam 10 katına ulaşması mümkün.
Fakat USB 2.0'ın da çoğu zaman teorik hızı olan 480 Mbit/sn’ye ulaşamadığı ve 250 Mbit/sn civarında kaldığı düşünüldüğünde, pratikte USB 3.0'ın ulaşması beklenen en yüksek hızın 3Gbit/sn civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda bile USB 3.0'ın sunduğu hız SATA-II ile yarışır durumda olacak.
Daha anlaşılır bir ifadeyle GB’larca veriyi USB 3.0 ile transfer etmek sadece saniyeler sirebiliyor.


VGA(640x480) VGA/SVGA/ XGA(1024x768) Terimleri nedir?
VGA(640x480) (Video Graphics Array) Ekran teknolojisinde ve kameralarda 640x480 piksel çözünürlüğünü ifade eder.
VGA/SVGA Girişli Notebook bilgisayar uyumlu dizayn edilmiştir. Bu girişler bir bilgisayardan sinyal kabul edebilir ve bilgisayar monitörünün görüntüleyebileceği resmi aynen göstermektedir.
XGA(1024x768) Ekran teknolojisinde ve kameralarda 1024x768 çözünürlüğünü ifade eder


Yüklediğim oyunları açamıyorum, neden?
Aldığınız PC de aldığınız PC nin özelliklerine bakmadan her oyunu oynayamazsınız. Yükleyeceğiniz oyunlar en fazla PC nizin donanımı oranında oyunlar olmalıdır. Bunun için genelde ekran kartı, ram ve işlemcinizin güçlü olması gerekiyor.